Behandlingen

Behandlingen

Badning om morgen - Helserejser
Strand om aften - Helserejser

Hvor foregår klimabehandlingen?

I Israel ved den sydlige del af Dødehavet i feriebyen Ein Bokek, hvor der findes hyggelige caféer, restauranter og indkøbscentre.

Hvad er Det Døde Hav?

Dødehavet er omgivet af stejle klipper, kalksten og blændende hvide saltflader 400 meter under havets overflade – jordens laveste punkt. Et enestående naturfænomen, der ikke findes noget andet sted i verden. Vandets meget høje saltindhold på 32% gør, at man uden besvær kan flyde på vandet. Der er intet liv i vandet, men store forekomster af mineraler. Siden oldtiden har folk rejst til Det Døde Hav – og i mere end 40 år har danskere med psoriasis og andre hudsygdomme opnået lindring efter behandlingen. Vandet, det terapeutiske sorte mudder, det milde, solrige og tørre klima samt en næsten pollenfri luft med høj koncentration af ilt er baggrunden for de fantastiske behandlingsresultater. Den enorme fordampning fra Dødehavet frembringer en særegen gavnlig dis, der gør, at en del af solens UVB stråler naturligt filtreres fra, og man derfor tåler solen bedre. Ca. 330 årlige solskinsdage og meget lav luftfugtighed.


Klimabehandling

4 ugers intensiv klimabehandling

Undersøgelser har vist, at et optimalt resultat opnås på 4 uger. Derfor godkender det danske sundhedsvæsen normalt kun 4 ugers ophold. Intensiv klimabehandling med solbadning og badning i Det Døde Hav er hårdt arbejde. Som supplement til klimabehandlingen benyttes salver og cremer til kroppen og hårbund, der fremstilles af mineraler fra Det Døde Hav. Der smøres flere gange om dagen efter anvisning fra sygeplejerskerne. Den lave luftfugtighed og saltet i vandet betyder, at man desuden skal bruge almindelig fugtigheds- og solcreme, som er for egen regning. Der er mulighed for at købe gode og billige cremer i Ein Bokek. For at få det optimale udbytte af behandlingen, anbefales det at trappe ud af hormonholdige cremer mindst 1 måned før afrejse.

Intensiv solbadning

Ca. 10 min. gang fra hotellet ligger det afskærmede strandsolarium. Solariet er inddelt i en dame- og herreafdeling, hvor man ugenert solbader nøgen. På den fælles badestrand skal badetøj benyttes. I solariet findes brikse med madrasser (medbring 2 blæksprutter til at holde madrassen på plads), ventilatorer, brusere, borde, stole og drikkevand. Omklædningsrum, bad og toiletter. Der er livredder på stranden.

Hvem får udbytte af klimabehandling?

Ikke kun personer med psoriasis og psoriasisgigt får glæde af et ophold ved Dødehavet. Sygdomme som atopisk eksem, akne, iktyosis, leddegigt, slidgigt, Morbus Bechterew og fibromyalgi behandles med fremragende resultater.


Hvordan er en typisk behandlingsdag?

07.00-09.00: Morgenmad
08.00-08.30: Helserejsers klinik er åben
08.30-12.30: Ophold i solariet + badning i Dødehavet
12.30-14.30: Frokost & fritid
14.30-16.00: Ophold i solariet + badning i Dødehavet
16.00-17.00: Kaffe på terrassen
16.00-17.00: Helserejsers klinik er åben
17.00-18.00: Strandvolley
18.00-19.00: Pleje af hud
18.00-20.30: Middag.


Gigtbehandling

Den tørre luft kombineret med svovlbade og varme mudderpakninger fra Det Døde Havs bredder gør området yderst velegnet til gigtbehandling. Varmen frigives langsomt og trænger sammen med mineralerne ind i kroppens led. Som supplement til klimabehandlingen tilbydes en gigtpakke i hotellets moderne spa. Gigtpakken ordineres efter behov af vores sygeplejersker i Israel. Gigtpakken godtgøres ikke af regionen, men omkostningerne dækkes gennem Helserejser af Albert Olsens Rejsefond. Paraffinbade til fingre og hænder tilbydes uden beregning.

Gigtpakke

Gigtpakken består af mudderpakninger og svovlbade i hotellets spa.


Kan psoriasis helbredes?

Ingen behandling kan helbrede psoriasis, men klimabehandling kan få sygdommen i ro i kortere eller længere tid. Behandlingsresultaterne er videnskabeligt dokumenteret. Resultatet og udbyttet er så godt, at mange vender tilbage igen og igen. Holdbarheden af behandlingsresultatet er forskelligt fra patient til patient, men i gennemsnit ca. 6 måneder.


Atopisk eksem: Lider du af denne sygdom, anbefales at rejse først eller sidst på sæsonen, for at undgå de varmeste perioder.


Danske sygeplejersker

Den daglige behandling og pleje varetages af erfarne danske sygeplejersker, der tilrettelægger og fører tilsyn med solbadningen, så den enkeltes behandling hele tiden tilpasses og justeres. Der er altid en vagthavende, som kan kontaktes ved akut opstået sygdom ligesom der er mulighed for lægekontakt døgnet rundt. Der lægges vægt på information om vedligeholdelse af det opnåede resultat efter hjemkomst.

Anette Sasportas - Vores faste danske sygeplejeske

Anette Sasportas

Vores faste sygeplejerske, Anette, som er bosat i Israel, har mere end 30 års erfaring med klimabehandling. Anette fortæller: ”De senere år har vi været opmærksomme på at motivere til en sundere livsstil. Dermatologer med erfaring for klimaterapi lægger vægt på, at vi ikke blot ser på pletterne, men at vi også forebygger følgesygdomme. Vi måler blodtryk og vejer alle ved ankomst og afrejse. Vi taler om kosten, og rigtig mange taber sig under opholdet. Måling af blodsukker er ligeledes muligt, hvis vi skønner, det er nødvendigt. Vi oplever, at flere og flere stopper med at ryge. Mange tager imod udfordringen om at gøre livet lidt sundere. Som sygeplejerske er det en fornøjelse at se ikke blot huden, men at hele personen har fået det meget bedre efter 4 ugers ophold”.

Læs mere om Hotellet eller Sådan kommer du afsted

Comments are closed.